Investigarea subsolului prin metode neinvazive, fie ca priveste structuri geologice naturale, fie artificiale (fonstructii, excavatii, tuneluri, retele de utilitati), are la baza existenta unui contrast de proprietate fizica intre obiectul-tinta si mediul in care acesta este amplasat. Aceasta proprietate fizica se identifica in mod particular cu unul dintre parametrii: densitatea de masa, susceptibilitatea magnetica, rezistivitatea electrica, elasticitatea, radioactivitatea etc, care stau la baza diverselor metode geofizice. Relatiile dintre un anumit tip de material si domeniile de variatie ale parametrilor fizici caracteristici conduc la selectarea metodei si tehnicilor optime de investigatie si in acelasi timp sunt determinante in procesul de interpretare a masuratorilor.
          Nu exista metoda geofizica infailibila si nici o reteta de investigatie universal valabila. Intotdeauna utilizarea a doua, trei sau mai multe metode sau tehnici complementare sporeste precizia evaluarii. Nu in ultimul rand, experienta celui care realizeaza interpretarea datelor face diferenta, intrucat combinatia unor factori naturali si artificiali creeaza, de regula, o mai mare complexitate a problemelor.
          Geomathics One poate realiza, prin aplicarea diverselor metode geofizice, imagini ale subsolului in care sunt reflectate sugestiv obiectivele tinta si relatiile acestora cu mediul inconjurator, deosebit de utile  inainte de inceperea oricarui tip de activitate de construire sau de exploatare.
          Cu aparatura pe care o detinem  putem sa aplicam, in multiple scopuri, o serie de metode geofizice: rezistivitati si PI – ERT (Electrical Resistivity Tomography), pana la adancimi de cca 70 m, rezistivitati si PI – VES (Vertical Electrical Soundings), pana la adancimi de cca 400 m, SP (Self Potential), magnetism de inalta rezolutie, ca masuratori continue de camp magnetic total sau gradient (orizontal si vertical), masuratori radiometrice, masuratori piezometrice si masuratori ai unor parametri fizico-chimici ai apelor subterane.
    Avem experienta indelungata in utilizarea unor metode electromagnetice care pot investiga structuri  situate la adancimi mari si foarte mari, cum sunt MT (Magnetotellurics), AMT (Audiomagnetotellurics), CSAMT (Controlled Source Audiomagnetotellurics), utile in cazul investigatiilor pentru hidrocarburi sau ape termale. Deasemenea putem utiliza georadarul, pentru investigarea partii superficiale a terenului, in conditiile de aplicabilitate ale acestei metode.

Contact

S.C. GEOMATHICS ONE S.R.L.
str. Buzesti nr.61, bl.A6. ap.29, Bucuresti
Tel: +40 745 182 711
Email: office@geomathics-one.ro