Geotehnica, in general, are ca obiect de studiu mediul geologic privit ca teren de fundare, adica acea zona superficiala a terenului  care este supusa actiunii greutatii constructiilor. In principal, are in vedere  numai rocile 'pamantoase', din punct de vedere al proprietatilor fizico-chimice si mecanice.
               In acest spectru larg, realizam masuratori geofizice de detaliu pe suprafetele de teren destinate realizarii unor constructii. Metodele geofizice sunt neinvazive (nu implica realizarea foraje sau lucrari de sapatura), pot pune in evidenta o serie de caracteristici ale terenului si permit reducerea costurilor investigatiilor premergatoare implementarii proiectelor. Geofizica poate rezolva, prin utilizarea diverselor metode (electrice, radar, seismica de refractie etc), o gama larga de probleme. Dintre obiectivele care pot fi abordate amintim:

 

Tomografie de rezistivitate a terenului aflat sub o placa de beton cu grosime de 30 cm - investigare preliminara a terenului de fundare, la schimbarea destinatiei acestuia. Sunt puse in evidenta variatiile de grosime ale placii de beton si ale stratului de umplutura si structura geologica pana la o adancime de    cca  4 m, in acest caz. Valorile de rezistivitate reala obtinute prin inversiune 3D evidentiaza prezenta unei alternante de argile si nisipuri cu aspect lenticular ( perimetrul investigat se afla amplasat pe depozite de terasa ).

 

   Geoscanarea terenului prin metoda ERT- determinarea litologiei, a excavatiilor vechi, a utilitatilor

Contact

S.C. GEOMATHICS ONE S.R.L.
str. Buzesti nr.61, bl.A6. ap.29, Bucuresti
Tel: +40 745 182 711
Email: office@geomathics-one.ro

 

     Sectiune verticala de rezistivitate prin terenul de fundare
          ERT pentru determinarea reliefului rocii de baza
 
ERT pentru evidentierea unor fundatii vechi, ingropate
 
                Excavatie veche in terenul de fundare
 

 

ERT pentru fundatii de ziduri